Saturday, November 28, 2009

Korban !

Sblom tu..nak ucap.."Slamat Hari Raye Haji" ler kat korunk yg baca ker idak blog merapek aku nih! hihihih.. Raja Haji nie..memang kurang meriah kat KL..lain ler klu kat Klantan. Raya kat KL mcm..xde mende aje..melainkan tgk org dok sembelih lembu aje. Yg berminat nak tgk2 tu pon...budak2 bawah umor aje..mcm anak bujang aku! Pagi2 dah bangun..aku ingat dia excited nak gie semayang raya..ruper yer...nak tgk org sembelih lembu! Nak tergelak aku dibuat yer...alahai...

"syg..org potong lembu lepas semayang nnt..buka yer pg2 nih! Bagi ler lembu tu tido kejap..x kesian ker kat lembu tuh nnt?"

"a'ah ler..kesian kat lembu..biar ler dia tido. Nnt lembu tuh..x cukup tido plak!"
hahahaha...anak aku kena gula2 dgn aku!

Aku masak tuk raya nih..dari ari rabu mlm lg. Senang..sbb..hari khamis yer..aku nak gie dating..jumpa EDWARD!!!!! wakakaka...Dekat setahun tuh..aku nak set dating nih! Ingat senang ker haper!


New Moon..crite yer..klu org x minat mesti ckp x best..tp..aku dah tahap addict yg kronik! Seyes! Memang dasat dia punye penangan! Sebab yer..aku dah baca buku crite dia..so..jln crite tuh..dah set dlm pala. Mula2..laki & anak aku..xde ler heran sgt..tp bile dorunk dah tgk New Moon nih..br trasa syok skit.
Sebab ade action..x byk mane pon...tp anak bujang aku excited tgk Jacob blh tukar2 jadik WOLF! hihihihi..


Crite yg first..TWILIGHT...pmulaan yg agak bagus jugak. Tu yg buat org nak tgk sequel dia. Aku surf kat tenet...sequel yg ke-3, ECLIPE..akan kuar bulan 6 thn depan. Cepat plak kali nih punye sequel. Tak sabar nih!

Eh..ape daa aku merepek nih..nak crite psl raya..suda myimpang jauh plak. hihihihih..Ok ler...sempena raya korban nih...soklan cepu put (bak kate Abby Fana)...

"APE PENGORBANAN YANG TELAH KORUNK BUAT???"
So..renung2 kan..dan slamat beramal!


ADIOS AMIGOS!! CHOW!!

1 comment:

armouris said...

info tentang kebaikan cara sembelih Islam kat sini - Kelebihan Menyembelih Binatang