Tuesday, February 10, 2009

Lelaki...Jantan??

Tahukah perempuan bahawa....LELAKI:

1. Lelaki juga boleh menjadi seseorang yg begitu sensitif dan mengambil berat (prihatin)

2. Jika seseorang lelaki meminati wanita, wanita itu tak semestinya cantik. Cukup dengan budi bahasa dan kesopanan yg tinggi. Malah lelaki boleh menyukai wanita yg mempunyai banyak persamaan dengannya samada dari segi pemikiran atau minat. Oleh itu, banyak yg boleh dibualkan atau dikongsi bersama.

3. Kebanyakan masa, lelaki sebenarnya tidak mengetahui perasaan sebenar yg dirasakan oleh seorang wanita.

4. Lelaki boleh menerima penolakan dengan baik.

5. Lelaki cuba menonjolkan sikap kelakiannya untuk menambat hati wanita...

6. Lelaki memang dilahirkan dgn perasaan yg kuat terhadap wanita..sebab itu mereka suka melihat wanita, menjeling wanita dan menonton Baywatch! Atau mencuci mata di tepi pantai atau swimming pool.

7. Kebanyakan lelaki resah bila berhadapan dgn situasi ingin mengajak wanita keluar kali pertama!

8. Lelaki cuba meniru gaya selebriti atau berlagak macho hanya kerana ingin memikat hati wanita.

9. Bila lelaki cakap.."Emm..tengoklah dulu"..itu seringkali bermaksud dia berkata tidak atau kurang setuju.

10. Bila lelaki cakap direct to the point dalam sesuatu hal, dia sebenarnya ingin bersikap jujur dan berterus-terang dan mengharapkan wanita memahami maksudnya.

11. Kebanyakan lelaki yg nampak 'desperate', datang dari sekolah all boys!

12. Adalah biasa lelaki cemburu terutamanya apabila perempuan asyik menyebut nama lelaki lain.

13. Lelaki tak boleh belajar kesemuanya pasal perempuan dari library atau buku semata2. Oleh itu mereka selalu keliru dengan sikap perempuan..dan tak faham kenapa perempuan bersikap begitu begini... Kadang2 lelaki perlu mengetahui lebih mendalam tentang bagaimana berhadapan dengan perempuan supaya hubungan dapat berjalan dgn lebih baik.

14. Betapa hebatnya lelaki itu bersikap romeo dan 'flirting' dengan ramai wanita..dia tetap hanya ada seorang teman wanita yg istimewa...yang lain hanya kawan..

15. Bila lelaki tertengok dada wanita dan wanita itu menyedari...maafkan saja. Kebanyakan lelaki tak sengaja....Mereka merasakan kejadian wanita itu begitu indah!

16. Bila sesuatu hubungan putus di tengah jalan, lelaki juga rasa bersedih..cuma dia tak menunjukkannya kesedihannya di depan orang.

17. Bila seorang perempuan meminati seorang lelaki, perempuan itu patut bagi hint! Mana tau lelaki itu juga menaruh minat. Senang usahanya nanti...

18. Adalah memalukan bagi lelaki jika tak berupaya menolong wanita.

19. Kebanyakan lelaki cukup lemah dgn air mata perempuan. Mereka lebih tewas sekiranya air mata itu mengalir dari perempuan yg dikasihi. Sebab itu dikatakan air mata senjata perempuan.

20. Lelaki bukanlah sempurna 100%, walau bagaimanapun rupanya atau pandangan luarannya. Jadi, perempuan janganlah mengharapkan semua yg hebat dari lelaki! Mereka juga normal dan mempunyai kelemahan! - credit to topix

____________________________________________________________________

WELL here's a few reasons why guys like girls...

1. They will always smell good even if its just shampoo
2. The way their heads always find the right spot on our shoulder
3. How cute they look when they sleep
4. the ease in which they fit into our arms
5. the way they kiss you and all of a sudden everything is right in the world
6. How cute they are when they eat
7. The way they take hours to get dressed but in the end makes it all worth while
8. because they are always warm even when its minus 30 out side
9. the way they look good no matter what they wear
10. the way they fish for compliments even though you both know that you think she's the most beautiful thing on this earth
11. How cute they are when they argue
12. the way her hand always finds yours
13. the way they smile
14. the way you feel when you see their name on the call ID after you just had a big fight
15. The way she says "lets not fight anymore" even though you know that an hour later you will be arguing about something
16. the way they kiss when you do something nice for them
17. The way they kiss you ! when you say "I love you'
18. Actually ...!! ju!! st the way they kiss you...
19. the way they fall into your arms when they cry
20. then the way they apologize for crying over something that silly
21. The way they hit you and expect it to hurt
22. Then the way they apologize when it does hurt .(even though we don't admit it)!
23. the way they say "I miss you"
24. the way you miss them
25. the way their tears make you want to change the world so that it doesn't hurt her anymore.....Yet regardless if you love them, hate them, wish they would die or know that you would die without them ... it matters not. Because once in your life, whatever they were to the world they become everything to you. When you look them in the eyes, traveling to the depths of their souls and you say a million things without trace of a sound,you know that your own life is inevitable consumed within the rhythmic beatings of her very heart. We love them for a million reasons, No paper would do it justice. It is a thing not of the mind but of the heart. - credit to topix

____________________________________________________________________
LeLaki Yg TaK HENSEM...

Kalau lelaki handsome pendiam
Manusia akan cakap: woow... cool giler...!!
Kalau lelaki tak handsome pendiam
Manusia akan cakap: eh... perasan bagus...

Kalau lelaki handsome berbuat jahat
Manusia akan kata: nobody's perfect
Kalau lelaki tak handsome berbuat jahat
Manusia akan cakap: memang.... muka pun macam pecah rumah...!

Kalau lelaki handsome menolong insan yang diganggu
Manusia akan cakap: wah.. machonya.. macam hero filem..!
Kalau lelaki tak handsome menolong perempuan yang diganggu
Manusia akan kata: entah-ntah kengkawan dia, tak pon..nak ngorat la tu ...

Kalau lelaki handsome dapat pasangan cantik
Manusia akan kata: sepadan sangat...
Kalau lelaki tak handsome dapat pasangan cantik
Manusia akan kata: mesti kena bomoh pasangan dia tuh..!

Kalau lelaki handsome ditinggal kekasih
Manusia akan kata: jangan sedih, kan saya ada..
Kalau lelaki tak handsome ditinggal kekasih
Manusia akan kata:...(terdiam, tapi telunjuknya meliuk-liuk dari atas ke bawah, patutlah, tengok saja luarannya)...

Kalau lelaki handsome penyayang binatang
Manusia akan cakap: perasaannya halus... penuh kasih sayang
Kalau lelaki tak handsome penyayang binatang
Manusia akan cakap: sesama keluarga memang harus menyayangi...

Kalau lelaki handsome bawa BMW
Manusia akan cakap: matching... hebat luar dalam
Kalau lelaki tak handsome bawa BMW
Manusia akan cakap: bang... bosnya mana?...

Kalau lelaki handsome tak mau bergambar
Manusia akan cakap: pasti takut kekalau gambarnya tersebar
Kalau lelaki tak handsome tak mau bergambar
Manusia akan kata: tak sanggup melihat hasilnya ya....?

Kalau lelaki handsome menuang air ke gelas seseorang
Manusia akan cakap:ini barulah lelaki gentlemen
Kalau lelaki tak handsome menuang air ke gelas seseorang
Manusia akan cakap: naluri pembantu... memang begitu....

Kalau lelaki handsome bersedih hati
Manusia akan cakap: let me be your shoulder to cry on
Kalau lelaki tak handsome bersedih hati
Manusia akan kata: kuat nangis...!! lelaki ke bukan ni...?.....
- credit to mira jr.

Emmm...aper kate korunk?

ADIOS AMIGOS!! CHOW!!

1 comment:

MOHD. ADHA MOHD. ZAIN said...

Salam... Jemput add & exchange link my blog : www.myadha.com