Saturday, June 6, 2009

Bila Jun...

Dah setengah tahun berlaku. Macam2 yang berlaku..suka..duka..gumbira..sume ade. Dan sume itu yang buat aku bahagia dia samping orang yang amat2 menyayangi aku. Thanks To My 2 Men!!!

Start cuti sekolah penggal kedua nie..anak bujang aku tuh..aku post kat umah kakak ipar aku & umah omak mertuo aku. Bukan jauh maner pon..dokek jer..kat Cheras..10 menet dah sampai! Hihihih...Klu dia dok kat umah ngan aku pon...kesian jugak. Boring..xde kawan..baek aku post dia kat maner2 yang dia suke. Hihihihi..

31 Mei
Malam last bulan Mei hari tuh..aku & laki aku layan crite Angels & Demons. Ok gak crite tuh. dari start sampai habis..kite tak bleh nak expect aper yang akan berlaku. Kira suspens ler. Klu tengok crite nie..kite kena open minded skit sebab yer..kisah nie banyak mengisahkan perjalanan sejarah Gereja & Kristian. So..aku just tengok tanpa prejudis apa2. Dalam pada itu jugak..kita boleh tengok keEGOan institusi gereja yang nak orang ikot aje ckp dia. Menolak sesuatu yang baru dengan alasan benda yang baru (sains) akan menolak segala ajaran kristian! Bengong! Tak up to date btol! Tengok agama Islam..Islam lagi mengalakkan umat yer menceburi sesuatu yang baru tanpa meninggalkan agama yer. Malah sains jugak bermula daripada Islam!

2 Jun
Disebabkan anak aku xde..time nie ler aku & laki aku mcm orang baru nak berchenta! Mane2..berdua-duaan jerk! Bile dah berdua2an nie..xde plak pencegah maksiat nak skodeng aku! Hihihi..Malam Selasa tu..aku & laki aku tengok crite Star Trek..teringat plak zaman budak2 dulu. Actually aku nak tengok crite nie sebab aku minat kat Chris Pine (Hero tuh!). Aku memang dah lama minat ngan mamat nih. Dari crite Blind Date lg. Dlm crite tu dia jadik orang buta...memang berkesan sungguh! Tu yang aku naik gile2 kat Chris Pine nih! Hahaha..


3 Jun
Yeyehh..Happy Anniversary!!! Dah 8 tahun aku hidup bersama dengan orang yang sama! Hahahah...actually akui beruntung dengan kehadiran sang suami yang amat memahami dan yang sekepala ngan aku! Gaduh..salah paham..selisih paham..bese ler..xde yer orang kawen xde masalah..mesti ade pahit masin skit. Ingat crite Cinderella? Snow White? Sume nak .."their live in happy ever after"??? Hihihihi..kartun ler camtuh!!!

Disebabkan time tu..keje tengah banyak kat opis...so..kitaorang just celebrate kat KL jerk. Specifik yer..kat Bukit Bintang! Hahahaha..macam jauh benor bunyik yer! Just tido kat hotel..dan..dan..paham2 aje ler aper yang berlaku lepas tuh! Hihihihi..mcm baru kawen siotttt!!!! Bukan x nak lepak kat umah...tapi kan..nak buat special..klu kat umah..mcm hari2 bese plak. Betol x??

4 Jun
Lepas check out hotel..kena gie keje balik..Kesian kan..tgh baru nak honeymoon..kena keje ler plak! Huhuhuh...xpelah..Sacrifice..The Best Worker Of The Year tuh! Wakakaka...
Malam yer plak..sambung lagi tengok wayang...Dalam seminggu..4 kali aku tengok wayang! Kaya ler tokey panggung tuh! Tu baru aku sorang...klu ade 1000 orang yg macam aku..mautokey panggung pki Ferrari ! Perrrghhhh...kayo..kayo..!!

1 malam..2 kali aku tarah kat wayang tuh! tengok kat Mid Valley jerk. Ramai btol orang. Ohh..time cuti skolah..
Mula2 aku tengok crite 17 Again. Ok gak crite tuh..alah..crite rileks2..Kategori PG13. Aku rasa crite tu bese2 jerk. X tau ler tang maner yg kena ada bimbingan orang tua. Bantai ler....maybe sebab crite tu ada unsur2 tahyul skit..iyelah...dah tua2..tetiba boleh jadik remaja balik..Klu btol2..aku pon nak jugak jadik macam tuh! Syok woooo...Tapi time umo 17 tuh...tengah SPM ler plak..x jadik ler..hihihihi..

Abis jer crite tu..ada lagi setengah jam nak masok tengok crite lain..Juat pusing2 Mid Valley..pas2 masok plak kat Exhibition Hall..ade pameran tentang India. Banyak sari2 cantik2..Lip lap lip lap mata aku tengok! Tu blom lagi gelang2..cadar..sarung2 kuisyen ...manyak pening woo...dah ler tu..blom lagi dgn sound system lagu2 Tamil. Klu lagu hindustan..layan gak aku! Yang jual2 barang tuh..sume datang dari India..Pior India tau! Bukan peniaga dari Masjid India!

Dah nak pukul 9 mlm...tengok plak no.Hall dah menyala2 panggil masok. Kali ni aku tengok crite kelakar gile..Gile pon x kelakar macam tuh! hahaha..Aku tengok crite "Jangan Pandang Belakang Congkak"!!! Siot ajer tajuk dia. Best jugak . Aku & laki aku bantai gelak x hengat2 punye. Baek korunk pon gie tengok crite tuh! Tapi yang x best yer..ending dia macam tergantung ler..tak tau aku pesal plak camtu. Maybe ade sambungan kot..gamak yer ler..

Eemm...seminggu nie..aku xde diet langsung! Sume aku bantai makan! Makan mcm xde hari esok aku buat! Baru nak turun...dah naik balik. Camne aku nak kurus nih! Camni kalah ler aku ngan si budak Aimi tuh! Tapi x aci ler sebab dia kurus pasal hari tu dia demam. Orang sakit memang cepat turun berat! X aci! X aci!!! Aku nak demam...x leh..keje tengah banyak! Huhuhuhu..

Sabtu nie boleh ler aku gie excercise...tapi ahad yer..dah nak kena gie umah orang kawen plak tuh! Adussss...abis ler diet aku!! Huwaaaaa.....
Dah ler..penat jari aku menaip..

Adios Amigos!! Chow!!

2 comments:

fazemy said...

Hepi Annyversary kak wong. Dah 8 tahun yer. Tahniah!bkn senang nak mengekalkan keremajaan umah tangga sebegitu. Biasa klw mak2 org yg lain sebuk memasak kat dapur je masa usia perkahwinan camtu. Ahaks. Apapaun smoga kekal bahagia hgga ke akhr hayat n hidup bahagia ever efter. the end.

MURNI AIMI MARLINA KAHARUDDIN said...

terase seperti name ku disebut2..
xpe kak perlahan2..ni aimi da naik balik 90 hah!!..ramai sgt member yg kawin hehhehe