Wednesday, May 12, 2010

New Journey...Finally!!

Wah...dekat 6 bln jugak aku x menaip kat blog nih! Nie sume gara2 dok bz "bkebun" kat pesbuk! wakaka..Jgn kan kat blog nih..kat friendster..tagged..myspace..sume dah aku x update! Terok btol penangan pesbuk nih! Patut ler ade org mhukumkan pesbuk nie..HARAM!! Eemm..haram jadah btol! kui..kui..kui...

Nak wish..hepi new year..dah btol2 ketinggalan zaman nih! Eee..apesal yerk aku dah lama x update bog nih yerk?? OOhh...ok..ok..dah tau..sbb yer..aku xcited ngan baby baru. 25 Februari 2010..@ 2.54 pagi..aku dah slamat mlahirkan permata hati yg ke 2. NUR IMAN ZARABELLA. It is nice name?? Well..nama tuh..dah berabad aku & laki aku simpan. Klu nak tau..senarai nama anak...blh kalahkan buku nama baby yg jual kat kedai. hihihihi..tp..aku rasa..cukup ler takat 2 orang nie. Dah dapat sepasang pon. Apa lg yg aku nak..sume dah cukup.

Sepanjang tempoh pregnant..it's was a such the great time in my whole life! Btol! x tipu! Hidup yg terlampau indah walaupon macam2 masalah yg melanda but i can handle it! Baby dlm prot x penah meragam! Very Hyperactive! Hahaha..abis prot aku di tendang yerk. Time tu..best sgt2! Tu blom lg time nak scan. Rasa mcm nak bwk blk aje mesin scan tuh! Sang Arjuna..(laki aku ler!) melayan aku bak puteri & si anakanda yg very caring more than his daddy..buat aku rasa amat2 btuah! Syukur pdmu Ya Allah! Kadang aku rasa..aper yg aku dapat tidak setimpal dgn aper yg aku berikan padaNya! Insaf!! Even.. bile sampai masa nak bsalin pon..tuhan berikan aku kesenangan dlm btarung nyawa! Alhamdulillah! Aku sakit sekejap sgt..dlm pkl 12 tgh mlm..aku dah start sakit mcm nak buang air besar..but..it's ok. Seblom tuh..laki aku sempat lg belikan aku sate..dia ckp nnt time pantang xde ler kempunan sgt!! Hahaha..dah ler 1 bilik tuh berbau sate!

So..dlm pkl 2 pg..aku dihantar ke labour room..ape yg aku hajatkan..termakbul jugak. Aku nak laki aku temankan aku masa bsalin..well..he do a great job to calming me at that moment! Dlm sakit2 tu..aku sempat jugak tgk dia mgalirkan airmata..melihat kesengsaraan sang isteri melahirkan zuriat ye. (Ala...ni yg buat aku cengeng karang!!). Dgn skali teran..tros baby kuar! Syukur..sume slamat! So..pada para sang suami..elok ler anda ikot skali klu bini nak bsalin. Bior insaf skit! Hihihihi...itu aku yg kat dlm hospital ber-aircond..serba serbi sempurna. Aku ckp kat laki aku.."Awak bygkan lah emak awak yg bsalinkan awak kat dlm teksi..dgn xde ape2.."..apalg..lg laju ler airmata laki aku. Huwaaaa...psycho btol aku nih!

Anywhere..itu crite 2 bln setgh yg lepas. Skarang aku lebih dihargai. Itu sume impian seorang isteri kan??! Zara pon sihat..mbesar dgn penoh kasih syg dr mummy...daddy..& abg yerk! Si bujang aku..plg rajin klu disuruh buat kerja yg melibatkan adik dia. "Is..gie tgk adik!!"..."Is main2 ngan adik!!"..."Is bg adik minum air!"..."Is amikkan pampers adik!"..hihihih..kadang..best plak.. mcm buli dia! Wakakak..ape punye omak ler!!
Eh..bile lg..itu kan nak ajar anak tuk lebih tanggongjawab!! (perggghhh..statement aku!!)
Yg paling aku bangga ngan anak bujang aku nih..dia x pernah merungut! Apalg klu nak mbandingkan antara dia dgn adik dia tuh. Klu aku kecik2 dulu..bile mama lebihkan adik2 aku..mula ler aku.."skit2 adik!!". Tu blom lg adegan hentak2 kaki tanda x puas hati! Hihihihi.. Tapi aku sgt2 give & take. Time cuti..aku bwk si bujang gie main2 tpt yg dia suke..mcm kat IKEA..JJ xpon kat 1Utama. Ape ler sgt..disuruh blajar..dia buat! Disuruh gie tuisyen..dia ikot! Disuruh tolong2 buat keje..dia tolong! So..i'm nothing to lose! Alhamdulillah!

Suami yg sgt2 sygkan aku...check!
Anak lelaki yg btanggongjawab...check!
Anak perempuan yg comel...check!
Keluarga yg sgt2 bahagia...check!

Apalagi yg aku nak? Sume dah ade! Duit..harta boleh dicari..tp..kebahagian keluarga x dpt dijualbeli dimana2 JayaJusco! Apatah lg kat KLCC & Pavilion yg jual benda2 mahal tuh! Btol x? Aku bdoa..agar kesejahteraan & rahmat dariNya akan tros bsama aku sampai bile2. Amin..

My Beutiful Given From Allah...
MUHAMMAD IMAN ISQANDAR & NUR IMAN ZARABELLA

ADIOS AMIGOS!! CHOW!!

3 comments:

AiZ said...

comel die tu... nama pun sedap... ^___^




Ade sesuatu untuk awak disini
>> Cara cute tunjukkan mood anda pada pengunjung blog

wongjowo said...

toceh!

AIMI KAHAR said...

terharu gile membaca ahakz....