Saturday, April 4, 2009

Bila April..

Eemm..dah masok bln April dah...trasa cepat btol masa berlalu..berjalan..ehh..dah mcm berlari ler..cepat btol! Ape ade ngan April...April Fool? Dah lapok..xde saper nak April Fool lg...padan muko ko April! kui..kui..kui..

Dah masok 3 April..eh..dah 4 April ler...aku kenal ramai kawan..kawan2 yg sedia ade pon..aku dalami perasaan dorunk plak. Thanks to Muzlia yg sudi layan otak 3 suku aku nie td! Seyes..thanks dik! Dlm 2 hari ni..aku dok layan YM..skali trsangkot ler plak ngan mat salleh dr England. Ok ler..borak cam bese..tp lama2..dia heart feeling ler plak! Apa daa..mula2 aku layan gak..tp yg x macho yer...ek eleh..mat salleh nie kuat merajok ler plak! Pegi "M" ler..x koser aku nak layan org laki camtuh. Lantak ko ler...wo tatak helan la.. !! Buwekkk!!!

Hari Ahad..gie kenduri org kawen lg..x abis2 musim mengawan nih! kui..kui..kui..Well...hari ni berakhir ler tampuk kepimpinan Pak Lah..eh..dah upgrade skit..TUN PAK LAH!..Actually..aku suka ngan Pak Lah nie..tp..dia ..a little bit slow skit ler..org tua ler katakan..xpelah..bior ler dia berehat plak..bak kate dia dlm talkshow ngan Ally Iskandar..lepas nie dia nak berkebun plak. Mesti sweet abis ler berkebun ngan Tun Jeanne...hihhihihi..


Ahad lepas..aku & SIL gie ler Karnival Astro Ceria kat Bkt Kiara. Bawak budak2 bersukaria. Ok gak karnival tu. Alah..tuk budak2 ok ler..klu tuk org tua..boring skit sbb..xde shopping2. Tu yg boring..kui..kui..kui.Dapat gak ler jumpa budak2 dr crite Shazlan tuh..geng2 Kaptain Boleh pon der gak.Time konsert..ade ler 2-3 budak2 AF nyanyi. Ade Nadia..Riz..Aisyah & Isma (AF7)..Reza (kepoh btol ler mamat tuh!)..Zoey..Farish..Mat Kacau..ntah saper2 lg. Dr pkl 7.30 pagi aku dah terpacak kat Bkt Kiara tuh. Si Bujang aku masok tele-match. Alah..game budak2 jerk..tu pon kalah. Takpe ler..buat suka2 jer. No heart felling! Janji seronok.

Balik pada tu...pon aku klam kabot skit..hihihi..crite kelakar nih...Mlm sebelom tu..kereta aku tiba2 breakdown. Aduss..dah ler time tu laki aku xde kat KL. Nak x nak..kena handle sendri. Crite bermula bile aku tgk minyak kreta dah sampai takuk yg bawah skali..kire..dah mnyala ler lampu minyak tuh..apalagi..aku isi ler minyak kat Esso..dah isi..blah ler kan..x sampai 5 minit..kreta tu tersengok2..Aduhh..apa hal plak kreta nih..elok aje corner nak masuk kat kawasan flat Sri Nilam..tros kreta aku mati engin yer..Puhh...naseb baek aku berenti kat seberang kedai mamak 24 hours punye. Aku budjet...mamak2 kat kedai tu bleh ler tgk2kan kreta aku kalau kena tinggal kreta nie karang.

Dalam pada tu..sempat gak ler aku call adik & biras aku. Adik aku kat Putrajaya...biras aku tgh bawa teksi kat KL..so saper sampai dulu..aku follow le karang..Tunggu punye tunggu..adik aku yg sampai...biras aku dah sampai kat kawasan flat Sri Nilam tuh tp..dia x jumpa aku..ruper yer..dia cari aku kat btol2 area flat tu..aku plak x sempat ckp yg aku kat depan skit dr flat tuh..hihihi..bateri nak abis..ckp yg penting2 aje time tuh!

Adik aku sampai dalam pukul 2.30 pagi. Aku tersadai kat situ dari pukul 12 mlm..2 jam lebih aku lepak kat tepi jalan..si bujang aku plak..dah kepenatan..tido dlm panas2 tuh. Aku mintak adik aku hantar gie umah abah..so dr situ blh ler aku pinjam Myvi org tua tuh. Kesian abah..dah nyeyak tido..aku kacau plak..semata2 nak mintak kunci kreta..kui..kui..kui..sampai senget2 org tua tu pki kain pelekat! kui..kui..kui.. Masa nak tinggalkan kreta kat tepi jalan tu..xde plak perasaan takut ker..haper ker..ntah..rileks aje aku. Insyallah..xde aper2 yg berlaku. Klu ade paper terjadi...kedai mamak tu pon aku sabitkan dalam police report sebab x tengok2kan kreta aku tuh (walaupon aku x pesan ngan dorunk tgkkan kreta aku!!)!!!

Aku sebenar yer malas nak gie Karnival Astro tuh..tp dah bujang aku sampai merajok2 ...kesian ler plak..tu yg gagah gak pi pinjam kreta Myvi. Sampai umah dah dekat pkl 3 pg...lagi brape jam aje nak bangun..sbb janji ngan SIL..bkumpul kat Cheras pkl 7 pg. Makne yer..aku kena bangun pkl 6 pg ler! Huhuhuhu..ngantok gile!! Dapat tido2 ayam pon jadi ler...

Lepas habis dari karnival tu..baru ler aku dapat call laki aku yg tgh syok berkempen kat Perak. (psstt...sila panggil laki aku YB..bukan Yang Berhormat..tp..Yg Buncit..Yg Botak!!) kui..kui..kui..
Laki aku suruh adik lelaki dia kasi settlekan masalah kreta tersadai tepi jln tu. BIL aku mintak follow dia tuk bawa pomen kreta sampai ke tempat kejadian..hihihi..Bila sampai aje..puas ler abg pomen tu godek2 kreta malang tu..tgh syok2 godek2..skali hujan daa...dah kena lepak kat kedai mamat seberang jln..(promote skit...Restoran Hafiz nama dia..)..

dah lepak2 tu..borak2 ler pasal kreta aku nih..borak punye borak..tiba2 aku tanye kat BIL aku.."Tan..rege minyak diesel brape?".."Dlm RM 1.70 kak..naper?"..Aku godek2 plak purse aku yg penoh ngan kertas2 hutang kat bank..Jumpa!! Aku belek2 kertas panjang tu..dah aku tenung2 tiap2 bait2 perkataan kat kertas tu..Hahahahahaha.... Abg pomen tros pandang muka aku yg sgt2 tak bersalah time tuh..."Awak isi minyak diesel yerk??!!" kui..kui..kui..kantoi!!! Punye ler BIL aku tepok dahi..aduss...bodoh yer alasan kreta aku breakdown.. Macamana aku boleh tak tgk yg aku isi minyak diesel!! Ni ler balasan nak isi minyak murah punye pasal...yg aku ingat...RM 1.70 jer..tak tgk pon..minyak lama ker..diesel ker...parah..parah..!!!

Lepas hujan jer..tros kitaorg buat operasi buang minyak diesel di jalanan. Naseb baek aku pot kat tepi longkang..so cover line ler skit. Huhuhuhu...meleleh aku tgk minyak diesel RM 50..buang camtu aje...huwaaaaa!!! Lepas nie..sampai mati aku akan toleh & pastikan btol2 yg sblom isi minyak..tgk..Primax3..Prima 92..Formula One..VPower..bla...bla..bla..bukan DIESEL!!!! Haru..haru..

Ohh..lupe plak..dah masok bulan ke-4 aku men"on diet"kan diri nih! Hasil yer...hasil yer..ciput jerk! Apadaa..tp..dpt gak aku alterkan baju yg besau2 tuh skit..hihihi..bolehlah! Janji kurus skit..dr x kurus langsung! Nie ler azam aku yg menjadik skit..setelah brape tahun berazam..baru tahun nie azam aku menjadi. Kena keje kuat lagi nih! Sit Up! Sit Up!!

Adios Amigos!! Chow!!

1 comment:

MURNI AIMI MARLINA KAHARUDDIN said...

part time jugak arr jadi kanak2 erk hehhe...... :)